top of page
Notebook and Pen

Recensioner

Recensioner: Omdömen
kommande bok.JPG

metalguy91

Instagram

Recension av #resenärenochbanemannen

Helskotta vilken episk debut! Med mycket spänning, humor och episka storslagna äventyr fångar Resenären och Banemannen in läsaren i en magisk värld likt Tolkiens berättelser. Jag kan inte annat än tacka och buga författaren @resenaren_och_banemannen för en fantastisk debut! Ända in i det sista håller berättelsen läsaren fängslad. Uppläsaren (via @bookbeat.se@magnustyrgrim skapar en riktigt magisk och inlevelsefull berättarröst som jag gärna vill höra mer av i fortsättningen.

Betyg 5/5!

Läs mer
kommande bok.JPG

katarinap_skriver
Instagram

Jag har sagt det förut, jag säger det igen.
Det här är fantasy när det är som bäst även om vi flög över kontinenten så fort att jag knappt hängde med ibland.
Jag vill läsa del 2 NU.

Läs mer
kommande bok.JPG

hawasbokhylla
Instagram

FANTASY 📚🎧

En bra bok. Fantastiskt bearbetat språk.

Handlingen är bra, slutet var oväntat. Jag gillade intrigerna, dock tyckte jag den va något utdragen.

Jag har märkt att böcker där man beskriver långa resor inte verkar va min grej haha! Men en fantastisk debut är det helt klart!

Läs mer
kommande%20bok_edited.jpg

Lagomlycklig
Blogg

[...]
För att vara en debutant skriver Tommy Gustafsson fantastiskt bra, med bra flyt och variation i språket! Jag rekommenderar den varmt!

kommande bok.JPG

monsterasbokcirkel
Instagram

Vilken resa man får i den här fantasy boken! Och vändningen som sker, Ojoj! Boken är detaljrik och författaren skriver med ett bra språk som är välformulerat. Det är många personer och platser att hålla reda på, men när man kommit in i det kommer man både förstå och älska det. Det är en välarbetat bok där allt har en mening. Inget har lämnats åt slumpen. Vem är god? Vem är ond? Vem kan du lita på!
Den är vass och hård men innehåller lika mycket kamratskap och kärlek. En bra blandning av allt. Här får du en resa du sent kommer glömma bland krafter och väsen! Så gillar du fantasy eller bara är nyfiken, kolla in den här boken!

Läs mer
håkans hylla resen.JPG

[...]
Språket är fylligt och innehållsrikt och handlingen känns riktigt genomarbetad. Handlingen är medryckande och man sugs in i denna värld, man lever tillsammans med karaktärerna och finns vid deras sida när de möter vardagliga bekymmer och större äventyr och faror. Författaren har tagit klassiska element från fantasyn och lagt till lite mera annorlunda saker för att göra något eget av genren.
[...]
Läs hela recensionen på Håkans blogg.

Läs mer
boktanten.JPG

boktanten
Instagram

Jag är inte direkt någon van fantasyläsare men ibland får jag rec-ex och det är alltid kul att gå utanför sin comfort zone.
♦️

Resenären & Banemannen utspelar sig i en ålderdomlig tid, i en värld långt bortom vår. Den är fylld av Gudar och andra mystiska väsen, ondska och mörker och resor till farliga platser. Den var lite seg i början men allteftersom jag vände blad steg spänningen. Kartan i början av boken återvände jag till flera gånger och jag hade gärna sett någon form av persongalleri också.
♦️
Tommy Gustafsson är väldigt skicklig på att gestalta sina karaktärer, både till utseende och egenskaper. Språket är bra och fantasin flödar. Helt enkelt bra ingredienser för en bra bok och som även bådar gott för en uppföljare.
------------------------
📖 Resenären & Banemannen
✏ Tommy Gustafsson
📚 Fantasiförlaget
⭐⭐⭐ (3/5)
-------------------------

Läs mer
annahall.JPG

annahallander_fantasy
Instagram

Detta är en välskriven fantasy med karaktärer jag bryr mig om och gillar. Det är både humor och allvar i boken.
Jag tycker mycket om språket och dialogerna, trots att många karaktärer låter lite lika i dialogerna. Lite antydan av välbildade herrar med torr, eftertänksam humor.

Boken är orginell och egen trots att den innehåller många klassiska fantasyingredienser.
Som: Ung, charmigt tafatt man med mäktigt öde över sig. Vresig gammal gubbe som mästare. Unga kvinnor med giftig tunga och skinn på näsan. Långa resor över världen och mörka hot från svårbegriplig ondska.
Jag har inga problem med det i denna boken eftersom det görs bra och saker sker som utmanar dessa klassiker.

Vad jag hade problem med var att greppa och förstå alla gamla myter och historier om gudar och vad som hänt dem. Det var förvirrat och invecklat även om det blev klarare ju längre jag läste.

Slutet var mycket bra! Flera överraskningar som ändå planterats in på ett mycket snyggt och diskret sätt genom historiens gång.
Boken rekommenderas!

Läs mer
marias bokhylla.JPG

Läs hela recensionen på Marias blogg.
[...]
När jag väl tror att jag förstår vad som händer, slänger Gustafsson in en riktigt oväntad twist på slutet, och jag vill genast ha en fortsättning. Så jag hoppas att Gustafsson snart är klar med del två, så jag inte behöver vänta så länge.
En fantasy som även ovana läsare av genren kan uppskatta, då det mesta är ”verklighetsförankrat”. Alltså innehåller den klassiska fantasydrag, men inga mytologiska djur till exempel, utan det ”övernaturliga” är mer åt magihållet.

Betyg: 4/5

Läs mer
annebanne.jpg

annebannesbokhylla
Instagram

Betyg: ⭐⭐⭐⭐
🌷

Det här är författarens debut och wow så bra den är. Språket är fint skrivet, den är spännande och ett djupdyk in i detta äventyr gjorde mig fast. Slutet gör att jag vill läsa mer och mer. Omslaget är riktigt snyggt gjort och kartan i början av boken gillar jag.

Om jag ska påpeka något som jag gillade mindre så är det väl att det är lite långa kapitel. Lite kortare tycker jag mer om. 😊
🌷

Läs mer
kommande bok.JPG

maddys_boksida
Instagram

Vilken häftig debut. Det här är riktigt bra. Jag läser sällan denna genre men du, Tommy har nog lyckats vända mig och min inställning. Allt beskrivs med stor noggrannhet och din bok är så välbearbetad. Detaljrikedomen är enastående och likaså språket.
Platser och karaktärer är många och ja ibland känns det lite rörigt men samtidigt förstår jag hur viktig varje del har i historien.
Till sist slutet…..Jag är golvad, den såg jag inte komma.

Läs mer
angelica.jpg

angelicasbokhylla
Instagram

📖 Resenären & Banemannen
✏ Tommy Gustafsson

Det här är författarens debutbok men det känns snarare som en väl etablerad författares femtonde bok. Den är otroligt välskriven och välplanerad. Jag fastnade från första sidan och de 446 sidorna kändes alldeles för få. Jag njöt av varenda sida samtidigt som jag var stressad över hur allt skulle sluta. Jag är nästan avundsjuk på mig själv som har fått läsa denna pärla.

Karaktärerna är väldigt fängslande och intressanta och världsbygget är skickligt uppbyggt. Det är många karaktärer och platser som nämns men jag upplever det aldrig rörigt. Mycket tack vare noga utvald mängd av information, utspritt i boken, om världen Nandoria, dess bakgrund och uppbyggnad med länder, städer, ordrar, förvisade gudar och profetior. Kartan längst fram i boken var också till stor hjälp under läsningen.

Språket håller hög kvalite med bra flyt och sammanhang som gör texten väldigt lättläst och lättförståelig. Slutet lämnade mig otroligt chockad och med hundra frågor jag vill få svar på. Jag kommer ha med mig Ric i tankarna fram till del två kommer. För det kan bara inte sluta såhär. Eller? Det här var ett otroligt äventyr med en spännande resa genom Nandoria för karaktärerna, men även deras inre resa, som var fantastisk att få följa.

Stort tack @resenaren_och_banemannen för att jag fick läsa din bok. Jag väntar med spänning på din nästa bok 😊

Läs mer
enbokochfika.jpg

enbokochfika
Instagram

📓Resenären & Banemannen av Tommy Gustafsson

Boken handlar om den vresige gamle gubben Graldek som mer eller mindre gett upp. När allt är som mörkast hittar han plötsligt en ung man, skadad och utan minne och det enda mannen kommer ihåg är sitt namn, Ric. Graldek tror att han hittat Resenären, den som enligt en profetia ska återkalla gudarna och bringa balans till världen. Ett mörkt äventyr tar sin början...

Jag gillar verkligen fantasy och jag gillar verkligen den här boken! Välskriven, väldigt spännande, lite läskig och med en intressant story. Lite många namn på personer, gudar och platser att hålla reda på, men så är ju ofta fantasy. Så långt är allt bra men tyvärr tappar boken lite mot slutet för mig. Jag upplever att de sista kapitlen är lite hastade, det händer väldigt mycket på kort tid och själva slutet förstår jag faktiskt inte alls. Jag tycker inte att storyn riktigt fullföljdes men det kanske kommer fler böcker? I så fall kommer jag definitivt att läsa!

Betyget blir sammantaget 🗡🗡🗡🗡av 5.

Läs mer
bokmix.JPG

bokmix
Instagram

"Resenären och Banemannen" är en välskriven berättelse med ett målande och välutvecklat berättarspåk. Författaren har en förmåga att beskriva detaljer så att historien lever. Vissa partier i boken är riktigt råa och läskiga och de biter tag i mig som läsare.

Jag har inte läst så mycket inom fantasygenren innan och tyvärr fanns det nog en anledning till varför. Även hur bra skriven "Resenären och Bannemannen" är och trots att berättelsen har ett fint flöde och driv så biter inte historien tag i mig och läsningen går bitvis trögt. Det var helt enkel inte min typ av bok. För en läsare som gillar fantasygenren skulle jag absolut rekommendera boken främst på grund av språket och berättartekniken.

Läs mer
linda.jpg

Linda Andersson - publicerad författare
Instagram, Bokus, Goodreads, Fantastiska berättelser podden

Mörk och spännande fantasy

Jag har läst Resenären & Banemannen av Tommy Gustafsson. Att detta är en debutroman är väldigt svårt att förstå, för den här boken är så välskriven och genomarbetad att det lika väl kunnat vara den tredje, eller femte för den delen.

Kort om boken: klassisk fantasy som utspelar sig i en värld långt bortom vår, i en förfluten och ålderdomlig tid. Allt börjar med att den gamle tjurige Graldek finner en medvetslös, ung man i ett buskage. Mannen minns ingenting, men mumlar Ric i sitt halvt medvetslösa tillstånd och därmed blir det också hans namn. Graldek misstänker att Ric är Resenären som enligt legenden kan få gudarna att återvända till Nandoria. Men vem är Graldek själv, egentligen? Och vem är den fruktade banemannen?

Här börjar en resa fylld med otäcka väsen och farliga platser, personer man inte vet om man kan lita på, oförutsedda händelser och mycket, mycket mer. Det är rått och mörkt, men går aldrig till överdrift.
Att det finns en karta i början av boken gillar jag. Den har jag återvänt till många gånger för att följa personerna på den hisnande resan. Jag önskar dock att det hade funnits ett Persongalleri också, för det är många personer att hålla reda på och jag som har lite svårt för namn skulle behöva något att snegla på emellanåt. Men det är också det enda lilla jag har att anmärka på, i det stora hela är det här en riktigt bra bok som jag varmt rekommenderar alla fantasyälskare där ute.


Slutligen måste jag bara tillägga att jag ser mycket fram emot uppföljaren, för jag misstänker att detta bara är början på jakten efter gudarna.

Läs mer
malin.jpg

Malin V. Olsson - publicerad författare
Instagram, Bokus, Goodreads, Fantastiska berättelser podden

Oförutsägbar fantasy med briljant gestaltning

Oj, vilket fantastiskt äventyr! Att detta är en debutbok är svårt att förstå. Tommy Gustafsson fångar mig redan i prologen genom sin suveräna gestaltning av Graldek, den tillsynes griniga gamla enstöringen som under ett försök att dra sig undan från stadens festligheter finner en ung, halvt medvetslös man i en buske. Detta blir upptakten till ett spännande, oförutsägbart och emellanåt smått brutalt äventyr. Är den unge mannen - Ric - verkligen Resenären, han som enligt profetian kan återkalla de förvisade gudarna? Och vem är då Banemannen som sägs lura i skuggorna?

Gustafssons språk och gestaltningar är briljanta. Här finns en hundraprocentig närvaro som gör att varje scen, varje replik och varje skeende känns trovärdigt.

Slutet var det som verkligen golvade mig. Nej men, va?! Ska detta klassiska fantasyäventyr ta en ny vändning i den uppföljande boken? Kan det rentav bli en spännande rymdfantasy?

Jag vill ha en fortsättning och jag vill ha den nu!

Läs mer
kommande bok.JPG

Tommy Gustafsson har en god känsla för detaljer - att inte kunna stödja på en skadad lem, hur omgivningen ser ut i en pressad situation. Det händer att de här observationerna stoppar upp handlingen just när är mycket annat på gång, vilket gör att man inte uppskattar dem så mycket som man hade kunnat om de kommit under lugnare perioder i handlingen. Jag hade också gärna läst mer om Graldeks saknad efter gudarna, varav en ju var hans nära vän, om de mystiker som fortfarande sjunger och utför ritualer i templen, och fått händelserna kring gudarnas förvisning mer förankrade. Men det är intressant att få höra kraftuttryck och andra ordspråk som bygger på en bakgrund vi inte behöver veta allt om, och de många väsendena och gudarna i Nandoria vittnar om en rik fantasi.

Läs mer
i min bokhylla.JPG

I_min_bokhylla
Instagram

En rå och sylvass bok med fascinerande väl gestaltade karaktärer i en bok med hög språklig kvalitet.

Resenären & Banemannen är 446 sidor man slukar på ingen tid alls. Tommy Gustafsson har skrivit ett äventyr med vändningar man inte alls är bered på. En berättelse som är oerhört bra uppbyggd och väldigt välskriven.

Livet i den gemytliga staden Bolgat går gamle Graldek på nerverna. Allting förändras när han hittar en nedkyld och ung man i ett buskage.
Kan Ric, som förlorat minnet, vara Resenären som enligt legenden kan få gudarna att återvända till Nandoria? Vem är i så fall Banemannen som också nämns i profetian? Och hur ska Gradelk kunna skydda Ric från honom? Följ med Graldek i jakten på Gudarna och Ric i sökandet efter en egen identitet.

Som alltid pluspoäng för kartan, jag gillar att kunna orientera mig. Läckert omslag. Spännande, fartfyllt och väldigt genomarbetad.

Jag gillar det här och såklart hoppas jag på mer och låt mig återigen nämna den höga språkliga kvalitén med superbra flyt, det är en stor del varför boken är så bra förutom det fantastiska äventyret.

Vare sig du gillar fantasy eller inte är detta en bok för dig. Mycket väl godkänt @resenaren_och_banemannen.

Tack så jättemycket till Tommy Gustafsson och Fantasiförlaget för att jag fick läsa.

Läs mer
minbokvarld.JPG

minbokvarld
Instagram

Igår läste jag ut "Resenären & Banemannen" av Tommy Gustafsson och herregud vilken resa det har varit!

Från ingenstans dyker Ric upp, en ung, medvetslös man utan minnen, och den gamla mannen Graldek tar in honom. Efter ett år av lugn där Ric har ökat både sin styrka och sina kunskaper får dessa minst sagt sättas på prov. Graldek far iväg på en resa och lämnar Ric ensam att ta hand om huset – men saker går inte riktigt som planerat.

Att läsa "Resenären & Banemannen" har varit en fröjd. Språket är otroligt bra rakt igenom och berättelsen är allt annat än förutsägbar. Karaktärerna är många, kanske på gränsen till för många (ska erkänna att "Agrano", "Anelo" och "Alavia" mest gav mig huvudvärk hahah), men alla fyller ändå sitt syfte och är väl genomarbetade. Fantasin flödar genom boken med olika gudar, förmågor och varelser som gör läsningen rolig och underhållande.

Kort sagt är "Resenären & Banemannen" en underbar bok, särskilt när man tar i beaktning att det är en debutbok. Jag kan varmt rekommendera den! Snyggt jobbat @resenaren_och_banemannen och tack så hemskt mycket för recensionsexemplar!

4+/5

Läs mer
bokdaling.jpg

Bokdaling
Instagram

▫ Bokrecension ▫

Titel: Resenären & banemannen.
Författare: Tommy Gustafsson @resenaren_och_banemannen
Förlag: Fantasiförlaget

Okej, det här har varit som ett gympass.. för hela hjärnan! Det är många ovanliga namn och platser att hålla reda på i huvudet, och det tog en stund innan jag kom in i Tommys sätt att använda orden på, men WOW! Vilken resa, faktiskt tänker jag till och med använda orden: WOW, vilken jävla resa! För att få lite mer kraft och energi som hela den här boken är och utstrålar!
Jag är helt slut mentalt, på ett bra sätt ska jag tillägga för att undvika missförstånd!
Och slutet, omg slutet!!! Den vändningen var jag INTE beredd på! Snälla @resenaren_och_banemannen
visst måste det komma en fortsättning på det här??

Jag bugar, bockar, niger och allt man kan göra för att visa vördnad och tacksamhet att jag fick den stora äran att få ett recensionsexemplar, att lilla jag fick läsa och följa med på den här stora, spännande och otroliga resan!
Wow!

Läs mer
betty.JPG

betttybook
Instagram, Omnible, Bokus

Lysande debutbok!

Bokrecension 🧙🏼‍♂️🧙🏼‍♂️🧙🏼‍♂️🧙🏼‍♂️/5

Resenären & Banemannen - Tommy Gustafsson, Fantasiförlaget

Graldek är gammal och bitsk, uttråkad av sitt liv i Bolgat, då han stöter på Ric liggande i en buske. Ric lider av minnesförlust, är i dåligt skick och verkar okunnig gällande det mesta men efter ett år hos Graldek är han betydligt starkare och har även fått ta del av den gamle mannens kunskaper och lärdomar ur gamla skrifter. Samtidigt händer saker som gör att Graldek behöver dra iväg på uppdrag och måste lämna Ric kvar i staden på obestämd tid.

Vi tas med på en spännande resa i en värld full av varelser och fenomen som beskrivs på ett enastående välformulerat och engagerande sätt.

Krafter och väsen dyker upp och det är omöjligt att inte dras med i en berättelse av sällan skådat slag. Vem är god och vem är ond, vem kan man lita på och vem är Resenären, är det verkligen Ric, som Graldek misstänker?

Jag är verkligen ingen fantasyläsare, men har sträckläst den här tjocka boken i helgen och är så imponerad! Det är ett flyt i texten från start till slut, en fantastiskt hög språklig kvalitet och det går helt enkelt inte att lägga ifrån sig boken.

Grattis till Tommy Gustafsson som skrivit en debutroman jag absolut måste rekommendera, inte bara till fantasyläsare 😁 och stort tack för att jag fick läsa

Läs mer
anna.JPG

annas_bokhylla
Instagram

Bokrecension 📓
Resenären & Banemannen
Tommy Gustafsson @resenaren_och_banemannen
Förlag: Fantasiförlaget

Graldek, en gammal speciell man bor i den alltför trivsamma staden Bolgat. En dag hittar han en ung pojke, Ric, som förlorat minnet, och Graldek tar honom under sitt beskydd. De förvisade gudarna som en gång bodde bland människorna, kan återvända med hjälp av Resenären, som nämns i de gamla profetiorna. Kan det vara möjligt att det är Ric? Det lurar ondska och faror över allt och Ric måste fly, samtidigt är Graldek på en lång resa för att söka svar på alla frågor.

Jag är ovan vid den här typen av bok, men den griper tag i mig direkt! Berättelsen överraskar mig. Den är rå och sylvass som en väl vässad dolk, samtidigt är den som ömheten själv, vänskap och kärlek brer ut sig som en varm famn. Boken visar på kamratskap och tillgivenhet över ålder, tillhörighet och samhällsposition.

Karaktärerna är fascinerade. Jag älskar att jag som läsare får följa flera personers perspektiv och de inre och yttre resor de gör. Ric är en härlig person att lära känna: barnsligt naiv, kärlekstörstande, omtänksam och lite vilsen. Han växer till sig under berättelsens gång, och jag är väldigt nyfiken på hur han kommer att utvecklas fram över.

Fantasirikedomen flödar. Jag är imponerad över hur väl författaren får ihop berättelsens alla olika delar, bit för bit låter han läsaren förstå mer. Som ledtrådar som sakta blir synliga och begripliga. Detta är en grymt stark debutbok!

Historien byggs upp på ett ypperligt sätt, där läsaren ledsagas genom nya länder, städer, gränder, skogar, fält och får lära sig om gudar, lärjungar, ondska och mörker. Boken innehåller många rika miljöbeskrivningar.

Jag vet att jag är ganska lättskrämd som person, och hade jag vetat hur ryslig boken var, hade jag nog aldrig läst den. Och det hade varit en stor förlust.

Boken tilltalar mig, trots de kalla kårarna den ger mig. Historien är otroligt fängslande, det är ett fint berättande. Jag har svårt att lägga från mig boken. Slutet är häftigt, men det fick mig ur balans. Längtar efter nästa del i serien... om jag vågar läsa den...

Betyg: 🦄🦄🦄🦄 & en ⭐️ (4,5)

Läs mer
david.JPG

David - student, Förlags- och Bokmarknadskunskap vid Lunds universitet

Graldek lever ett tyst, tillbakadraget liv i utkanten av världen. Han känner en avsmak för människorna i hans närhet och har sedan länge gett upp på renlighet och hygien. När han hittar en yngling halvt ihjälfrusen i en glänta möter han snabbt en förändring. Utöver sitt namn, Ric, har den unga mannen inga minnen från vem han var tidigare. Graldek väljer att ta honom under sina vingar i övertygelsen om att detta kan vara Resenären som talats om i profetiorna, den person som ska bringa gudarna åter till världen.

Bokens handling tar fart ett år senare. Graldek måste resa iväg under en längre tid och lämnar Ric att sköta om sig själv och huset på egen hand. Knappt har han gett sig av innan illvilliga makter fäster sina blickar vid Ric, och han tvingas att fly från den enda stad han känner, bort från sina vänner och den han håller kär.

Resenären & Banemannen är som en buffé uppdukad med just mig i åtanke. Mystiska och spännande karaktärer och hemliga sällskap tar plats i en väl genomtänkt och strukturerad värld där magin flödar under ytan och där gudar en gång vandrat bland de dödliga (en krydda jag aldrig kan få för mycket av). Tommy Gustafsson vet verkligen vad han håller på med, och jag kan med glädje säga att jag det kan vara något av det bästa jag läst inom svensk fantasy på mycket länge.

Läs mer
kommande bok.JPG

Det blir en spännande och fartfylld resa för Graldek och Ric och jag anser att det är en resa alla borde vilja följa med på. Jag kan lova att jag älskade den. Den var full av äventyr och spänning och det var med stor glädje jag levde i deras värld för en tid.


/ E

Läs mer
carinas läsdagbok.JPG

carinas_lasdagbok
Instagram

En fantasy med underbar fantasi, fängslande handling och fantastiska miljöbeskrivningar. Resenären & Banemannen är författarens debut och alla 446 sidor är läsvärda. Spännande till sista sidan!

[...] Grattis till en fantastisk debut 🥂🤩

Läs mer
thor.jpg

Läsaromdöme av - Thor Pleijel

En del böcker går trögt att läsa, din var inte en av dem. Slutet var verkligen oväntat!

Läs mer
kommande bok.JPG

silvisbooks
Instagram

Tyckte mycket om denna boken och jag kunde inte lägga den ifrån mig.

Läs mer
biblioteksanja recension.JPG

bibliotekanja
Instagram

”Resenären och Banemannen” är ett stort och spännande äventyr där alla inte går att lita på och allt inte är vad det verkar vara. Berättelsen tog flera vändningar som jag var helt oförberedd på! Jag sugs in i den genomarbetade värld som Gustafsson skapat och minns tiden när jag var 14-15 år och älskade att botanisera bland fantasyböckerna på biblioteket. Jag slukade massvis med böcker ur genren och hade denna bok funnits då hade den säkert landat mycket väl hos mig då också.!"

Läs mer
kommande bok.JPG

Barrikaden
Instagram

Feeling: 📚 ⚔️ 🔮✉️🗣🧙‍♂️🧙🏼‍♀️👨‍👦🌲🌜🌛🎪🎶🐎❓🤔👿🗺🏞🏨🇸🇪

Betyg: 👽👽👽💀 (3,5/5)

Talande citat från boken: ”Svart magi”, fnös Harlo. ”Finns det något som kan kallas vit magi? För mig är det samma alltihop.”

👍 Kort startsträcka. Dialogerna. Tycker om att det ”tar på krafterna” att använda magi. Krånglar inte till det. Intressant persongalleri. Gediget världsbygge. Oförutsägbar.

👎 Stark debut men ”klassisk fantasy” är en genre med tuff konkurrens som är svår att vara unik i. Gott om plats på sidorna är det ont om.

Läs mer
bottom of page